Активни потребители - тест на предлаганите по магазините краве масла

Приятел ми препрати интересно изследване на съответствието на опаковката със съдържанието на 14 марки масла предлагани на българският пазар.

  1. Alpenbutter “Meggle”
  2. Fine Food
  3. Deutsche Markenbutter
  4. Масло смес “Хранинвест”
  5. Kitchen Butter
  6. Fine Life
  7. Филипополис
  8. Полско масло “Mlekovita”
  9. Horeca
  10. Родопея
  11. MILTEX
  12. Домлян
  13. LACRIMA
  14. Верея

Маслото е една от любимите ми храни :-) и го използвам почти на всяко ядене ако имам възможност. За съжаление марката която предпочитам - kerrygold - не е сред списъка от тествани храни. Причината да предпочитам тази марка е че е произведена в Ирландия (или поне се надявам да е така). А в Ирландия е по изгодно да храниш кравите с трева по вечнозелените хълмове, отколкото да отглеждаш или да внасяш жито. Хълмовете са вечнозелени понеже течението Гълфстрийм преминава наблизо и държи необходимата топлина и влажност. А маслото, въпреки че е скъпо, наистина е хубаво. Дори за разбиранията на нашето семейство - е вкусно. Има светло оранжев цвят, лесно се размеква при стайна температура (маже се лесно) - все индикатори на добро масло.

Но да се върнем към изследването на Активни Потребители. Заслужава си да разгледате подробно таблицата с резултата от изследванията (в две лаборатории, спрямо два стандарта за съдържанието на масло). Марките които имат червени букви, а особено тези дето имат букви с червен фон заслужават особено внимание. От изследваните отговарят на стандарта:
  • български: Родопея, Домлян, LACRIMA, Верея
  • чужди: Alpenbutter “Meggle”,  Deutsche Markenbutter, Fine Life, Полско масло “Mlekovita”

Vasil Karpachev

Мненията изразени в статиите са само моя гледна точка. Въпреки, че искренно се старая информацията да е правилна и вярна, "правилната" гледна точка не е само една. А най-вероятно в някои случаи греша.

0 коментара: