Островърхи обувки

Пролетта идва, слънцето пече, дрехите стават по тънки. За новият сезон ми тряват леки удобни обувки. На телефона имам приложение което мери броят крачки изминати на ден - и когато постигна 10 000, което е към 50-60 минути нормално ходене или 6-7 километра се чувствам задоволен. Иначе седенето по цял ден на бюро, със спареният въздух - лека по лека измуква силата и гъвкавостта от мускулите, артериите, дробовете и сърцето. А и раздвижването помага за играта на скуош - хоби което практикувам когато има малко свободно време.
Типична 30 мин разходка, с 4 000 стъпки и 3,5 км
Писах за ползите от ходенето бос - съвсем на скоро бяхме на приказна почивка на Йонииският остров Кефалония с много слънце и морска вода. Разбира се там се ходеше бос при всяка удобна възможност. Заради масажа, заради контакта със земята, заради естественото разперване на пръстите, когато те не са притиснати от островърха обувка.

Та обратно към нуждата от пролетни леки обувки - тази сутрин докато правех 30 минутната разходка към работата погледна ми се насочи към витрина за обувки

За съжаление всичките са островърхи.. и по този начин скупчват пръстите един към друг. И въпреки, че има хубаво изглеждащи модели - не биха ми били удобни за ежедневно ползване. Чудно ми е дали ще са удобни обувките тип ръкавици - където за всеки пръст има специално отделение. По практивничният вариант е направо да  се насоча към удобни, леки, здрави сандали.

Не бих препоръчал остовърхи обувки, или такива с права и твърда подметка. Подметката трябва да може да се огъва лесно, за да подпомага естествената сгъвка на петата при ходене.

Vasil Karpachev

Мненията изразени в статиите са само моя гледна точка. Въпреки, че искренно се старая информацията да е правилна и вярна, "правилната" гледна точка не е само една. А най-вероятно в някои случаи греша.

0 коментара: